Izgradnja i dizajn tradicionalnih turskih kupatila

Turske kupelji su se prvo pojavile na teritoriji Vizantije, što je moderni Istanbul, a u početku je hamam bio vizantijsko kupatilo, koje su prihvatili Turci, jer je često pranje tradicionalno za istočne narode. Hamam je odobrio sam Poslanik, a cijela država je slijedila njegov primjer, zahvaljujući kojem su turske kupelji i dalje jako popularne.
Turske kupelji podijeljeni su u nekoliko dijelova, od kojih je prvi svlačionica, gdje temperatura zraka ne prelazi 30 stepeni Celzijusa, ovdje se tijelo prilagođava visokoj temperaturi. Nakon svlačionice, nađete se u središnjoj dvorani sa temperaturom zraka do 50 stepeni Celzijusa, gdje je glavni dio postupaka grijanja tijela masaža. U pet dijelova glavne dvorane nalaze se niše — parne sobe sa različitim temperaturama zraka, gdje morate otići da se opustite nakon masaže. Temperatura zraka u parnim sobama može porasti i do 70 stepeni Celzijusa, ali možete odabrati nišu s ugodnijom temperaturom.
Ako želite imati tradicionalno tursko kupatilo, onda se treba obratiti profesionalcima:
kompanija montelgroup se bavi dizajnom i izradom hamama po povoljnim cijenama.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>